Egyiptomi vízum

Egyiptomi vízumAz Egyiptomba utazó magyar túristáknak a hazaérkezéstől számított 6 hónapig érvényesnek kell lenni az útlevelüknek.
Az Egyiptomi Arab Köztársaság és Magyarország között vízumkényszer van. A beutazó magyar állampolgároknak vízumot kell váltaniuk. Magyarországon a vízum kiváltható az 
Egyiptomi Arab Köztársaság Nagykövetségen
1124 Budapest,
Istenhegyi út 7/b.
telefon +36 1 381 0475
ambegbp@pronet.hu
Ez az e-mail cím védett a spamkeresőktől, engedélyezni kell a Javascript használatát a megtekintéshez.
Kérjük, hogy az itthon fizetendő vízum díjáról a nagykövetségen érdeklődjön.
A megérkezés után a repülőtéren kiváltott vízum ára: 25 USD.

A repülőgép megérkezése utáni teendők.

A landolás után, mielőtt a vámhoz ér, meg tudja venni az egyiptomi vízumot, a -Bank- feliratú ablaknál. (Hurghada és Sharm El-Sheikh) és Marsa Alam repterén
A vízum tulajdonképpen 1 db matrica, és ezt Ön saját maga ragasztja bele az útlevelébe.
Létezik az úgynevezett Sinai Vízum is, de ez eléggé kötött feltételekkel lehet megkapni. Erről érdeklődjön utazási irodánkban.
A vámhoz már úgy menjen, hogy előtte kitölt egy bejelentkező lapot vagy más néven statisztikai lapot. Ezt a formanyomtatványt egyes  légitársaságok már a fedélzeten odaadják, ám ha mégsem kapná meg a repülőn, akkor a vám előtti pultokon biztos megtalálja ezeket. Ez az ötlet nem alkalmazható azoknál az utaknál, ahol a touroperátor a külön fizetendő díjak közé építi be a nála vásárolandó vízumot vagy esetleg az út befizetésénél ingyen biztosítja az Utasainak.
Bővebben a beutazási feltételekről
Hurghada reptér