Taba leírás

Taba városa Egyiptom, Sínai-félsziget észak-keleti részén, az izraeli határnál fekszik, a közelben Nuweiba kikötőváros és Dahab, a szörfösök és búvárok paradicsoma található. A várost és környékét beduinok lakták eredetileg és ma is sok az őslakos. Taba tulajdonképpen az izraeli határállomás neve, a határ túloldalán Eilat található, szemben Jordánia, Aqaba városa.
Egyiptom Taba Vörös-tenger partja
Földrajzi fekvéséből következően igazán egyedülálló programokban vehetünk részt, ha úgy döntünk, Tabában nyaralunk. Felfedezhetjük az ősi Egyiptom kincseit, látogatást tehetünk Izraelben, de akár Jordániába is átruccanhatunk. Arról nem is beszélve, hogy a szállodánk tengerpartján ejtőzve pedig Szaúd-Arábiára nyílik kilátás. Tiszta időben teljesen jól kivehető a túlpart. Ehhez pedig még csak fel sem kell kelnünk a nyugágyunkból. Bár bizonyos esetekben meglehet, hogy a telefonunk néha hálózatot vált, nevezetesen az egyik szaúdi hálozatra, így tényleg a szemben lévő országban érezhetjük magunkat :-)
Ha azonban valóban meglátogatná a környező országok valamelyikét a tabai lazítás közben, akkor böngéssze át fakultatív programkínálatunkat.
Egyiptom Taba

Pihenés szempontjából is sok csillagot kaphat Taba, hiszen természeti adottságai kivételesen gyönyörű pihenőhellyé teszik a várost. Csodálatos kősivatag és meredeken ívelő sziklás hegyek övezik a hosszan elnyúló tengerpartot. A legtöbb szállodánál befizethetünk all inclusive, tehát teljes körű ellátásra, amely lehetővé teszi számunkra, hogy valóban ne kelljen mással foglalkoznunk, csak azzal, hogy időnként azért behúzódjunk az árnyékba a napsütés elől.


A kristálytiszta tenger ezernyi színes halnak ad otthont - ezt már a víz felszínén úszkálva is megcsodálhatjuk egy búvármaszk segítségével, de akár egy búvártanfolyamra is beiratkozhatunk, hiszen kevés ilyen érintetlen szakasz van a világon. Emiatt a tapasztalt merülők számára is óriási élményt nyújthatnak az itteni izgalmas merülőhelyek.
Egyiptom Taba Heights