Sharm El-Sheikh

Egyiptom Sharm El-SheikhSharm es shejk, ahogyan a helyiek mondják. A „Sejk öble” egész évben kellemes klímával várja látogatóit, amely kedvez a „szafariknak”, akár teveháton, akár dzsippel indulunk neki. A Szent Katalin kolostor lenyűgöző ikonjai vagy a színes kanyonok felejthetetlen élményekkel gazdagítják az idelátogatók útinaplóját. A városban az évek során természetes központtá vált a Naama Bay, ahol kiterjedt új turistaközpont épült ki. Sétánya kellemes, és ajánlható mindenkinek az esti és éjszakai órákban.
 A város jelenleg a turizmus köré épül, így a helyiek igyekeznek minden igényt kielégíteni. A legegyszerűbb szállásoktól a legcsillogóbb luxushotelekig sokféle szállás található itt - egy azonban mindegyikben közös: az udvariasság. Hamis az a kép, miszerint az arabok mind terroristák. Ez nem így van: a kilátogatók sokszor meglepve tapasztalják, hogy mennyire emberi, őszinte és bölcs beszélgetéseket tudtak folytatni a helyiekkel. Nem egyszer barátságok is kialakulnak egy-egy utazás alkalmával.

Sharm El-Sheikh szórakozás

Sharm El Sheikh szórakozóhelyekA vendégszeretet a helyi bárokban, kávézókban és éttermekben is megnyilvánul. Egyiptomi ízeket kínáló éttermeket, de McDonald's-ot, Hard Rock Cafe-t, Little buddha, Pizza Hut-ot és Kentucky Fried Chiken-t is találunk a belvárosban, egymás mellett.
Ha nem ősellenségünk a füst, érdemes kipróbálni a vízipipát, amit a helyiek sishának hívnak. A vízipipába ízesített dohányt tesznek, és a víz által lehűtött füst szívása általában jó alkalmat ad egy-egy beszélgetéshez. Kiválóan készítik el Egyiptomban a bárányt, és a különböző tengeri herkentyűket is.  

Sharm El-Sheikh vásárlás

Amennyiben mi magunk szeretnénk vásárolni ezt-azt, keressük a fix áras boltokat, mint a Ghazala Market. A fix áras üzletek előnye, hogy itt nem kell alkudozni egy üveg vízen. Persze az alkudozás hangulata utánozhatatlan. Tanácsunk, hogy ha mondanak egy árat, induljuk nagyjából a harmadáról, mert még akkor is nagyon megéri nekik. Az egészet tekintsük egy játéknak, de nehogy megsértsük őket. Néhány arabul megtanult szó pedig csodákra képes.