Hurghada városról infók

A hurghadai utazás ajánlatainkat ezen az oldalunkon találja meg: Hurghada utazás

Hurghada az a hely, ahol  egész évben süt a nap, a tenger átlátszó, és meleg sós szél fújdogál, aki erre vágyik neki tökéletes választás egy hurghadai utazás. Hurghada ugyanis az a város az egyiptomi uticélok közül, ahonnan a piramisok, a luxori templom vagy a Királyok-völgye legkönnyebben elérhető. Emellett pedig talán ez a leginkább családbarát üdülőváros Egyiptomban - amitől a baráti társaságoknak sem kell elriadniuk, mivel számos szórakozóhely is található itt. Jajj, a Vörös-tenger, hát erről órákat lehetne beszélni. Legyen elég annyi, hogy gyönyörű, majd meglátja.

Egyiptom Hurghada utazás
A hurghadai hotelek strandjain a napágyak és napernyők használata mindenhol ingyenes. Minden hotelben van hajszárító, és egyedileg lehet állítani a légkondit. A családi szobák egy légteresek. Általában függönnyel lehet elválasztani. Egy-két helyen van két légterű. A szállodákban nagyon hideg van. Iszonyatosan lehűtik a belső tereket, az éttermeket, a lobbyt. Érdemes pulcsit, kardigánt vinni. Az éttermekben nem lehet cigizni. Este sok a szúnyog is. Érdemes vinni szúnyogriasztót. Szinte kivétel nélkül mindenhol korallos a part. Ezért ajánlatos valami műanyag strandszandált vinni. Internetezési lehetőség mindenhol van. Általában 10 USD/óra. Szinte mindenhol, elhelyezhető 1-2 pótágy a szobában. Hurghada szállodáiban vízipipa szinte mindenhol fizetős. Hurghada üdülőterület hoteljeibe biztonsági ajtón lehet csak bejutni.
Készüljön fel az utazó arra, hogy a legjobb szállodák messze vannak Hurghada belvárosától. Taxizni kell, nem is keveset, de szerencsére inkább időt kell rászánni sokat, nem pénzt, mert minden olcsó. És pl. ha Makadi Bay-be megy, akkor egymás mellett van egy csomó hotel szép környezetben, tehát itt kimehet sétálni is, nem a sivatag közepén van "eltemetve". Ha belvárosi hotelt szeretne az utas, akkor tisztában kell lennie azzal, hogy sokkal elhasználtabbak itt a hotelek, és szerintem nem is érdemes a városban/közelében lakni, mert 1 hét alatt 1x-2x bőven elég a városból.

Hurghada El Gouna

Ez a magánkézben lévő luxushotelelkből álló város kb. 25 km-re található Hurghadától északra. A város csendes és tiszta, több szigetből áll, amelyeket csatornák választanak el és hidak kötnek össze egymással. A 14 hotel és 3 kikötő mellett 2200 privátvilla és apartman várja a látogatókat, míg több nyaralóház építés alatt van. Egyedi és sokszínű építészeti megoldásokkal dolgoznak. El Gounát néhányan Egyiptom Velencéjének nevezik. Búvár- és vízisport központjáról híres, emellett a városban található: ló istálló, go-kart, bevásárló árkádok, bazárok, éttermek és bárok széles választéka, éjszakai klubok, internet kávézó, négy bankfiók, bankjegykiadó automaták (ATM), két gyógyszertár, El Gouna nemzetközi iskola, óvoda, magánkórház, könyvtár, repülőtér, a Vörös-tenger partján lévő kaszinók egyike, egy privát rádióállomás, posta, múzeum, ingatlan irodák, valamint egy 18 -lyukú (Gene Bates által tervezett) golfpálya.

Hurghada Makadi Bay

Makadi Bay 37 km-re, Soma Bay 47 km-re található Hurghada központjától délre. Abu-Makadi üdülőzónához tartozik, amely egyike Egyiptom legkiemelkedőbb üdülőhelyeinek. Főként négy- és ötcsillagos „minden egy helyen” típusú szállodákban kínál pihenést az idelátogatóknak. Különlegességek A két öbölben fekvő üdülőhely elő?sorban a magányosságukkal, elzártságukkal vonzzák a turistákat. Az itteni szállodák néptelen parton épültek, messze minden lakott területtől. Itt nem zavarja a vendégeket városi zaj vagy tömeg, valamint a mindennapok szürkesége sem érezhető. Csak a napozásra, a fürdésre, a jól megérdemelt pihenésre és a szállodák által kínált aktív illetve passzív programokra kell koncentrálnia. Makadi- és Soma Bay másik nagy előnye a meglepően zöld környezet, az árnyékos sétányok és kertek sokasága, ahol napközben illetve esténként is kellemes sétákat tehetünk. Az európai menedzsmentnek köszönhetően a két öbölváros magas színvonalú szállást és ellátást kínál. A különleges építészeti stílusú épületek az ókori egyiptomi palotákat és templomokat idézik, ugyanakkor szervesen beleilleszkednek a magányos öböl tájképébe. A búvárkodás szerelmeseinek is igazi paradicsom a két üdülőhely, hisz korallzátonyok, számos búvárkodási lehetőség és vízisportok várják az aktív vízisportok kedvelőit. Makadi még közkedvelt az apály-dagály jelenségről. Itt a parton rendkívül jól megfigyelhető a tenger magas és alacsony vízállása, néha a part óceánpartra emlékeztet, mikor a víz akár 100 métert is visszahúzódik.

Hurghada Soma Bay

Soma Bay-t Egyiptom Vörös-tengeri Riviérájaként emlegetik. Mindössze 3,5 óra repüléssel elérhető Budapestről. Soma Bay-t minden oldalról a tenger övezi (lasd Soma Bay térképe), ideális üdülést biztosítva a szörfözést (winsurf, kitesurf) és búvárkodást kedvelők részére. Soma Bayből könnyen elérhető Luxor városa ahol egész napos történelmi időutazásban lehet része az idelátogatóknak.

Hurghada Safaga

Szafaga kikötőváros Egyiptomban, a Vörös-tenger partján. Hurghádától kb. 60 km-re délre fekszik. A kisváros turisztikailag a búvármerüléseken túl nem sok látnivalót kínál. A környékbeli bányákból származó foszfátásványok exportjának a központja. Évente igazából csak egyszer elevenedik meg, ugyanis itt szállnak hajóra az éves zarándoklatra a Mekkába készülő muszlimok

Hurghada időjárás

Hurghadának szubtrópusi-sivatagi éghajlata van, ami enyhe teleket és forró nyarakat eredményez. A hőmérséklet decembertől februárig mérsékelten meleg, míg a november, március, április kellemesen meleg. Májusban, októberben forró, júniustól szeptemberig pedig nagyon forró a klíma. A napsütéses órák száma kb. 3800 évente, ami egyike a legmagasabb eredményeknek a világon. Az éves átlagos hőmérséklet 24 fok.