Kairó és Hajózás A Níluson

Utazás azonosító száma: 59785

Legjobb egyiptomi utazás

  • Indulás: 2023-10-17
  • Ellátás: N/A
  • Szobatípus: 2 ágyas szoba (2 felnőtt)
  • Részvételi díj: 499 990 -tól + illeték
  • Indulás: 2023-10-17
  • Ellátás: N/A
  • Szobatípus: 2 ágyas szoba (2 felnőtt)
  • 2 utas teljes díj: 0

Leírás

1. NAP
Utazás Egyiptomba
Repülés Budapestről Egyiptomba. Hurghadába érkezés. Idegenvezetőnk fogadja Önt. Transzfer a hotelbe. Szállás: Hurghada környéke.

2. NAP
Hurghada környéke – Kairó
Reggelicsomagot kapunk, majd korán Kairó felé indulunk. Útközben ebéd a nap folyamán. Felkeressük a Szent Antal kolostort, mely a világon az egyik legrégebbi, ilyen jellegű épület. Egy oázisban magasodik, a sivatagban. Folytatjuk utunkat Kairó felé. A közel tízmilliós főváros az egész arab világban jelentős szerepet tölt be. A nyüzsgő metropolisz a Nílus két partján elbűvölő keveréke a többezer éves múltnak és a modern időknek. Meglátogatjuk az Egyiptomi Múzeumot, a híres Tahrír-téren. A több százezer tárgyat bemutató gyűjtemény évezredek titkait tárja fel. FAKULTATÍV program- és vacsoracsomag: Kairó by night és hajós vacsora a Níluson. Szállás: Kairó környéke.

3. NAP
A gízai piramisok, majd fakultatív programlehetőségek
Az utazás egyik fénypontja vár ránk a mai napon: a piramisok és a szfinx felkeresése. Sokak bakancslistájának kiemelt célpontja, az ikonikus gízai három piramis Kr. e. 2600 és 2500 között épült. Kairó közelében, a sivatag kapujában álló Hufu, Hafré és Menkauré fáraók síremlékei fenségesen emelkednek ki a tájból. A piramisokat őrző titokzatos, ember fejű, és oroszlántestet formázó, közel 4500 éves Szfinx a világ egyik legrégebbi, és egyúttal legismertebb szobra. Ebéd. Helyszí- nen foglalható fakultatív program: Szakkarában Dzsószer fáráó piramisa, mely egyedi lépcsős kialakítású.
FAKULTATÍV program- és vacsoracsomag: Khan Elkhalili bazár és El Muezz utca
vacsorával. A neves, nagy múltú soukh, azaz bazár Kairó szívében található. Itt kézműves termékekre, egyedi ajándéktárgyakra, ékszerekre, antik árukra alkudozhatunk. Számos hangulatos, tradicionális kávézó is várja itt a betérőket. Visszatérés a hotelbe.

4. NAP
Repülés Asszuánba, hajózás a Níluson
Transzfer a kairói repülőtérre, repülés Asszuánba. FAKULTATÍV program- és vacsoracsomag: felkeressük az Asszuáni-gátat és a Philai-templomot. Az ókori templomegyüttes Kr. e. 380- 362 között épült, II. Ptolemaiosz király és őt követők uralkodása alatt. A szentélycsoport egy sziklás szigeten épült. Jelentőségéhez több dolog járult hozzá: kereskedelmi központ volt, a Nílus közepén, és az Ízisz-kultusz helyszíné vált. Ízisz az anyaság, a termékenység, a nőiesség, születés, gyógyítás istennője. Az Asszuáni-gát építésekor a templomegyüttest az UNESCO vezette, az 1960-as években kezdődött nemzetközi mentőakció keretében áthelyezték a Agilkiaszigetre. Felszállunk a hajóra (szobák elfoglalása várhatóan 12-13 órától lehetséges). A következő napokon a fenséges Níluson hajózunk majd. Szállás és ellátás a fedélzeten. Helyszínen foglalható fakultatív program: ismerkedés a núbiai faluval.

5. NAP
Hajózás a Níluson
A mai napon szabadidő, vagy helyszínen foglalható fakultatív program: Abu Simbel-szentély megtekintése a sivatagban. Majd hajózás Kom Ombo-ba. FAKULTATÍV program- és vacsoracsomag: Szobek temploma bűvöl el minket. Szobek az egyiptomi mitológia szerint a víz, a Nílus istene. A templom építése Kr. e. 205-180 közöttre tehető. A szentély igazán különleges és egyedi, mivel kettős templom. Két hasonló részre oszlik, melyeket két külön isten tiszteletére emeltek. A déli fele Szobek imádata köré épült. Az északi felének középpontjában a Hórusz iránti hódolat áll. Majd a hajó Edfu felé indul.

6. NAP
Hajózás a Níluson
Helyszínen foglalható fakultatív program: Edfu szentélye (Hórusz-templom). Ezt követően a hajó Luxor felé tart. Helyszínen foglalható fakultatív program: hang- és fényshow Karnakban. Szállás a hajón.

7. NAP
Fakultatív program – Hurghada
Reggeli után kijelentkezés a hajóról. FAKULTATÍV program- és vacsoracsomag: a Királyok Völgye nemcsak Luxor, hanem egész Egyiptom egyik legizgalmasabb, kihagyhatatlan nevezetessége vár ránk: a régészeti kincsesbányához számos legenda kapcsolódik a 20. századból is, többek között a fáraó átka. Az UNESCO-Világörökségi listá- jára is felkerült. Hatshepsut-temploma a következő állomásunk. Ezután a Memnón-kolosszusokhoz vezet utunk. Ezek III. Amenhotep fáraó több, mint 3000 éves szobrai. Ebéd egy helyi étteremben. Transzfer Hurghadába, bejelentkezés a hotelbe. Szállás: Hurghada környéke.

8. NAP
Hazautazás
Transzfer a repülőgép indulásának függvényében a hurghadai repülőtérre, hazautazás Budapestre

Az ár tartalmazza

Repülőjegyet oda-vissza Feladott poggyász, kisméretű kézipoggyász, Repülőtéri check-in Repülőtéri illetéket Transzfereket Belföldi repülőjegyet Szent Antal kolostor Egyiptomi Múzeum, Gízai piramosok és a Szfinx Szállás 4 és 5 csillagos szállodákban 2 éjszakára all inclusive ellátás,2 éjszakára reggeli és a hajón,3 éjszakára teljes ellátás (reggeli, ebéd és vacsora italfogyasztás nélkül) Magyar nyelvű idegenvezetést

Egyéb

Egyágyas szoba felár (külön szoba igénylése, illetve egyedül utazó ügyfelek esetén): 199.990 Ft/fő Segítünk a társításban! Egyiptomi vízum (helyszínen fizetendő): 27 EUR/fő Kötelező borravaló (hajón fizetendő készpénzben): 56 EUR/fő

Amiket ajánlunk Önnek

Fakultatív program- és vacsoracsomag: 119.990 Ft/fő hajós vacsora Kairóban, Kairó by night, Khan Elkhalili bazár és El Muezz utca vacsorával, Asszuáni-gát, Philai-templom, Szobek temploma,Királyok Völgye, Hatshepsut-temploma, Memnón-kolosszusok Javasoljuk a fakultatív programcsomag előzetes megvásárlását, ennek várható ára a helyszínen jóval drágább lesz!

Biztosítási csomag: 22.900 Ft/fő (baleset- és poggyászbiztosítás, útlemondási biztosítás. A biztosítási csomagmegrendelését követően - amennyiben a biztosító által elfogadott okok valamelyikével törli foglalását, akkor - a bánatpénz 100%-a visszajár Önnek!

Fakultatív programok

Fakultatív program- és vacsoracsomag: 119.990 Ft/fő hajós vacsora Kairóban, Kairó by night, Khan Elkhalili bazár és El Muezz utca vacsorával, Asszuáni-gát, Philai-templom, Szobek temploma,Királyok Völgye, Hatshepsut-temploma, Memnón-kolosszusok Javasoljuk a fakultatív programcsomag előzetes megvásárlását, ennek várható ára a helyszínen jóval drágább lesz
A szállodához nem tartozik térkép!
Utazás azonosító száma: 59785
Indulási időpontok, árak, kalkuláció, megrendelés
Kérem várjon amíg az egyiptomi utazások megjelennek!