Egyiptom, Dahab város leírás

Egyiptom Dahab utazásA város Sinai-félsziget keleti részén, az Aqabai-öböl partján, a Vörös-tenger egyik legszebb szakaszán található. Dahabba a Budapest- Sharm el-Sheikh repülőjárattal juthatunk el. A sharmi reptérről kisbuszokkal juthatunk el a 80 kilométerre fekvő meseszép beduin kisvárosba.
Sokan a települést a búvárok és a szörfösök paradicsomaként emlegetik, tegyük hozzá: teljesen megalapozottan. Aki már egyszer járt Dahabban, az mindig visszavágyik. Itt az idő egy nem létező fogalom. Az emberek kedvesek és vendégszeretők, sokszor életre szóló barátságok köttetnek itt. Bármilyen problémánk legyen is, néhány napon belül biztos, hogy teljesen megfeledkezünk róla.
A parton lévő számtalan étterem szinte minden igényt kielégítő választékkal és elképesztően olcsó árakkal várja a pihenni vágyó idelátogatókat. A szállások árai szintén megfizethetőek, Egyiptom tekintetében a legolcsóbbak. Annak ellenére, hogy a Dahab szó magyar fordítása aranyat jelent.


Lássunk néhány helyi fogást, amit mindenképp ki kell próbálnunk!

Először is a Lighthouse bázison a carcadi teát, amely hibiszkuslevelekből készül. Itt a gombás csirkét is istenien készítik. Nem szabad kihagyni a pár házzal lejjebb lévő Nirvana pitáját sem, ha igazán finom pitát szeretnénk enni.
Ismét néhány méterrel arrébb találunk egy zseniális éttermet, a Shark-ot. Itt a tintahal és a sült banán kihagyhatatlan. No, és persze a csillagos ég látványa és a tenger morajlása, ha a tetőn ülünk le. Dahab egyetlen hídja előtt található Tigris étterme, aki néhány szót beszél magyarul, és neki vannak a legjobb hamburgerei és rákjai a városban.

A híd túloldalán van a hajó alakú szórakozóhely, a Tota, ahol szinte minden este buli van, ínycsiklandó édességekkel.
Alkoholt a Totában és az más éjszakai szórakozóhelyeken lehet kapni, bevásárlásra pedig a fix áras Gazala Marketet ajánljuk a Tota háta mögött, nem messze a Golden Star hoteltől. Ha egy kis olaszos hangulatra vágyunk, és hajlandóak vagyunk sétálni pár percet, akkor az Islands merülőhelyhez közel elhelyezkedő olasz éttermet érdemes megcéloznunk, ahol a hot and cold nevű specialitás az egyik legjobb sütemény Dahabban.
A vízipipát pedig mindenhol zseniálisan készítik el... Dahab már csak ilyen :-)

A szinte egész évben felhőtlen, napsütéses időben pedig a búvárkodás, a szörf és az evés-ivás mellett egyszerűen csak fürödhetünk is a tengerben, amelynek hőmérséklete sosem esik le 20 fok alá.